Rådgiver skatt og avgift – Eiendom

Rådgiver skatt og avgift – Eiendom

Arbeidsgiver: Bane Nor Eiendom

Stillingstittel: Rådgiver skatt og avgift - Eiendom

Søknadsfrist: 24.01.2023


Spørsmål om stillingen?

Kontaktperson: Espen Wikerholmen

Telefon: 948 48 661


Rådgiver skatt og avgift – Eiendom

Er du en utadvendt og samarbeidsorientert person som har kompetanse og erfaring med strukturering av prosjekter og selskaper knyttet til eiendomsutvikling?
Da, er vi interessert i å høre fra deg!

Vi har økende aktivitet og trenger derfor å styrke vår kapasitet og kompetanse innenfor fagfeltet skatt og avgift. Til nyopprettet stilling søker vi deg med kompetanse og forståelse for kompleksiteten innenfor avgiftsområdet.

Eiendomsdivisjonen i Bane NOR, eier, utvikler og forvalter all jernbaneeiendom i Norge. Vi er en av Norges største eiendomsaktører med rundt 220 ansatte og om lag 230 aktive eiendomsutviklingsprosjekter ved knutepunkt i norske byer og tettsteder. Årlig investeringsnivå er 1-2 milliarder kroner.

Vi forvalter og drifter 335 operative togstasjoner og holdeplasser, 13 togverksteder, og flere terminaler, driftsbygg og infrastruktureiendommer. Med sterk satsning på knutepunktutvikling og et genuint miljøengasjement, er vi en viktig bidragsyter til bærekraftig by- og stedsutvikling i Norge. Vårt overordnede mål er å få flere til å ta toget, samt å bidra til delfinansiering av norsk jernbane. Eiendomsvirksomheten, er en viktig inntektskilde for Bane NOR.

Hos oss får du

 • Arbeide selvstendig og i team med selskapsstrukturering og håndtering av skatt og avgift i prosjektporteføljen.
 • Bli del av et sterkt faglig miljø med muligheter for god faglig utvikling.
 • Bli del av et meget godt sosialt miljø.
 • Svært gode pensjons- og forsikringsordninger og fleksibel arbeidstid (sommer- og vintertid).
 • Moderne og sentralt beliggende arbeidssted med treningsrom, garderobe og innendørs sykkelparkering i bygget.
 • Personalbillett med Go Ahead, SJ Nord og VY sine tog.

Dette kommer du til å gjøreVi søker en erfaren og dyktig skatte- og avgiftsrådgiver som vil jobbe tett på eiendomsutviklingsprosjektene, og også på tvers av virksomheten. Du har en god kommersiell og strategisk teft, samt en meget god evne til å kommunisere med interne og eksterne kunder og samarbeidspartnere.
Vi tror du har god erfaring med bl.a. følgende tema innenfor skatt og avgift relatert til eiendom;

 • Generelt om merverdiavgift i eiendomsvirksomhet, herunder infrastrukturinvesteringer
 • Optimal skattemessig strukturering av prosjektselskaper
 • Gjennomføring av fisjoner og fusjoner i prosjektselskaper
 • Kjøp og salg av eiendom

Du vil inngå i økonomisjefens team og ha en oppsøkende og aktiv rådgivende rolle overfor prosjektene i alle deler av virksomheten, men primært rettet mot den kommersielle delen som utvikler bolig- og næringseiendom. Den nyopprettede stillingen skal bl.a. bistå eiendomsutviklingsavdelingen med å strukturere prosjektene slik at det tidlig legges til rette for riktige selskapsstrukturer, samt sørge for at merverdiavgift og andre avgifter blir håndtert riktig underveis. Din rolle vil være både av strategisk og operasjonell karakter (gjennom styring av eksterne rådgivere).

Du også vil jobbe tett med vår interne regnskapsavdeling, hvor den praktiske håndteringen av skatter og avgifter ivaretas. I tillegg vil du ha kontakt med eksterne forretningsførere i deleide selskap. Du vil være en ressursperson for mange kolleger som vil søke din faglige støtte og vurdering.

Ettersom du rapporterer til økonomisjefen vil du også jobbe tett med controller gruppen som bistår hele eiendomsvirksomheten med økonomisk analyse, rapportering og oppfølging.

Dette tror vi du trenger for å lykkes og trives

 • Du er ambisiøs på selskapets vegne
 • Du involverer og engasjerer, skaper resultater sammen med andre
 • Du har god forretningsforståelse og setter deg raskt inn i nye problemstillinger
 • Du har forståelse for strategiske prosesser og kommersiell tankegang
 • Du jobber strukturert og er analytisk
 • Du trives med å bygge relasjoner og nettverk
 • Du har gode kommunikasjons- og samhandlingsegenskaper
 • Du har evnen til å omsette lover og regler til praktiske løsninger
 • Du er initiativrik og liker å jobbe proaktivt

Arbeidsmiljø er viktig for oss, så du må identifisere deg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende.

Vi ser etter deg som har

 • Høyere utdannelse innenfor økonomi/revisjon/juridisk
 • Relevant erfaring fra eiendomsbransjen
 • Gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig

Bane NOR samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Mer om arbeidsgiveren

Bane NOR ble etablert 1. januar 2017 som en del av Jernbanereformen. Eiendomsdivisjonen er en av fire divisjoner, i tillegg til fire konsernstaber. Stillingen er organisert under økonomisjefen i konsernstab Virksomhetsstyring, men vil primært jobbe for Eiendomsdivisjonen.Bane NOR Eiendom bidrar til bærekraftig by- og stedsutvikling ved å utvikle attraktive og effektive kollektivknutepunkt. Vi har et profesjonelt fagmiljø med ledende kompetanse i forvaltning og utvikling av eiendom.

Vårt oppdrag er å utvikle velfungerende knutepunkt og serviceanlegg for jernbanen med mål om at flere velger å bruke toget, samt å delfinansiere jernbanen. Dette får vi til ved å utvikle og bygge boliger, kontor- og næringsbygg og hoteller på knutepunktene. I tillegg tilbyr vi de reisende gode fasiliteter på stasjonene, legger til rette for hyggelige serveringssteder og fine butikker og tilbyr parkering for både sykler og biler. Vi tilbyr også togoperatørene funksjonelle og moderne verksteder, terminaler og driftsbygg.

Høres dette interessant ut? Ikke nøl med å ta kontakt for ytterligere informasjon! Aktuelle kandidater kontaktes fortløpende.

 

Om arbeidsgiveren

Bane NOR har ansvaret for jernbaneinfrastrukturen i Norge. Vi realiserer samfunnets ønske om jernbanevekst og bidrar til et bærekraftig samfunn. Vi er et statsforetak med hovedkontor i Oslo og over 3000 ansatte i hele landet. I Bane NOR jobber vi for å forbedre og modernisere jernbanen, så flere kan reise effektivt og trygt med tog. Søk jobb hos oss og bli med på den viktige og historiske satsningen.