Rådgiver kulturminnevern i Oslo

Rådgiver kulturminnevern i Oslo

Arbeidsgiver: Bane NOR SF

Stillingstittel: Rådgiver kulturminnevern

Søknadsfrist: 11.10.2023


Spørsmål om stillingen?

Kontaktperson: Svetlana Frantsevna Roudak
Telefon: 90 77 71 01

Kontaktperson: Melissa Rudi
Stillingstittel: Seniorrådgiver kulturminnevern
Telefon: 47 05 59 11


Rådgiver kulturminnevern i Oslo

I Bane NOR har vi ett felles mål – å sette spor vi er stolte av, som kan drive samfunnet fremover. Derfor jobber vi målrettet med bærekraft, modernisering og knutepunkt. Bane NOR Eiendom er en av landets største eiere av kulturhistorisk eiendom, og vi har et særlig ansvar for å håndtere bygningsporteføljen på en god måte. Vi tar vare på kulturminnene og kulturmiljøene, som er viktige kilder til kunnskap og opplevelser, for utviklingen av lokalsamfunn og for verdiskaping for næringslivet.

Kvalitetsseksjonen er en del av Eiendomsdivisjonen i Bane NOR og har ansvaret for faglig bistand, støtte, kontrollaktiviteter og opplæring innen områder sikkerhet, sikring, kvalitet, risikostyring, ytre miljø og universell utforming.

Vår fagperson innen kulturminnevern skal i permisjon, og vi søker deg som ønsker å bidra med din kompetanse og engasjement for å jobbe med en av landets mest spennende og verdifulle kulturminneporteføljer. Du vil bli en del av et arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte kollegaer, og arbeide i Kvalitetsseksjonen i avdeling for Fag og utvikling, Eiendomsdivisjonen. Vikariatet varer fra 1. februar 2024 til og med 31. august 2025.

Arbeidssted skal være Oslo, men noe reisevirksomhet må påregnes.

Søknadsfrist: 11.10.2023

Arbeidsoppgavene vi kan utfordre deg med

Du vil få ansvar for rådgivning knyttet til kulturminner og vernestatus. Du vil være divisjonens faglige støtte i dialog og representasjon mot myndigheter. Du vil yte faglig bistand i saker knyttet til vernestatus, og vil gjennomføre formidlingsarbeid knyttet til kulturminneverdiene Bane NOR forvalter.

Du kommer til å:

 • Bistå i utarbeidelsen og følge opp implementering av Landsverneplan for jernbanens kulturminner som skal ferdigstilles i 2024, herunder i arbeidet med å utarbeidelse av forvaltningsplaner for eiendommene
 • Bistå linjen med kulturminnefaglig rådgivning i vedlikeholds- og istandsettingsprosjekter og andre tiltak på fredede/vernede bygninger
 • Bistå i dispensasjonssøknader og ved behov fungere som kontaktledd mellom vernemyndigheter og linjen
 • Bistå med uttalelser til plansaker
 • Oppdatere styrende og veiledende dokumentasjon innen kulturminnevern og informasjon knyttet til vernestatus og retningslinjer i interne systemer
 • Bistå ved kompetanseheving i form av kurs innen fagfeltet kulturminnevern

Vi tror du kjenner deg igjen i dette for å lykkes og trives

Kvalifikasjoner

 • Du har utdannelse tilsvarende masternivå innenfor kulturminneforvaltning, arkitektur eller tilsvarende utdanningsretning (relevant erfaring kan veie opp for lavere utdanningsnivå)
 • Relevant arbeidserfaring med kulturminnevern fra ulike aktører og/eller erfaring innenfor saksbehandling/prosjektering/rehabilitering/FDV av eldre bygninger er en fordel
 • Kunnskap om relevant lov- og regelverk innen fagområdet kulturminnevern (herunder kulturminneloven og plan- og bygningsloven)
 • Resultat- og forretningsorientert, god rolleforståelse og evne til å omsette konsernkrav innen kulturminnevern og bærekraft i eget område
 • Erfaring med risikovurderinger og revisjonsaktiviteter er en fordel

Personlige egenskaper

 • Du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • Du er selvstendig, systematisk og løsningsorientert
 • Du er åpen, engasjert og profesjonell
 • Du er nysgjerrig og hjelpsom
 • Du har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Det er viktig for oss at våre medarbeidere identifiserer seg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. Hva betyr disse verdiene for deg?

Litt om oss og hva vi kan tilby deg

Vi er en organisasjon i vekst med spennende og samfunnsnyttige arbeidsoppgaver. Viktigheten av oppgavene våre vil prege arbeidsmiljøet rundt deg, med flinke og dyktige folk som brenner for det de jobber med. Vi setter faglig utvikling høyt, med kompetansebyggende muligheter for våre ansatte.

Du får arbeidsforhold for tiden vi lever i – med fleksibel arbeidstid, mulighet for noe hjemmekontor, moderne og sentrale lokaler i Oslo, treningsfasiliteter og innendørs sykkelparkering i bygget.

Du vil bli inkludert i et sosialt miljø med blant annet bedriftsidrettslag, sosiale og faglige arrangementer. Blant ansattgodene finner du svært attraktive pensjons- og forsikringsordninger, og permisjonsordninger som møter ditt behov.

Kjekt for deg å vite

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss kollegaer med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Det er viktig for oss at våre medarbeidere identifiserer seg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. Hva betyr disse verdiene for deg?

Bane NOR samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Du trenger ikke å skrive et søknadsbrev – en godt utfylt CV og dine svar på spørsmålene er det vi ønsker fra deg!

I løpet av 2023 vil selskapet og ansatte i Spordrift AS bli overført til egen divisjon i Bane NOR SF. Spordrift AS er nå et datterselskap.

Synes du det høres interessant ut? Da håper vi at du tar kontakt med oss!