Porteføljeforvalter

Porteføljeforvalter

Arbeidsgiver: Storebrand Asset Management

Stillingstittel: Porteføljeforvalter

Søknadsfrist: 27.11.2022


Spørsmål om stillingen?

Kontaktperson: Olav Chen

Stillingstittel: Leder for Allokering og Global Renter

Mobil: 950 75 498


Porteføljeforvalter

Storebrand Asset Management (SAM) er en av Nordens ledende kapitalforvaltere med mer enn 1000 milliarder NOK under forvaltning. Selskapet tilbyr et fullverdig spekter av produkter og investeringsløsninger med et solid fagmiljø, og er en ledende aktør på bærekraftige investeringer

Området Renter og Investeringsstrategi har ansvaret for all rente- og kredittforvaltning i SAM, samt en rekke taktiske allokeringsmandater basert på vårt markedssyn. Området består av 28 personer og jobber også tett mot aksjeforvaltningen i SAM. Under avdelingen Allokering og Globale Renter søker vi nå en porteføljeforvalter som skal jobbe med forvaltning av rentemandater og taktisk allokering sammen med Allokeringsgruppen. Allokeringsgruppen har ansvaret for de sammensatte mandatene og kombinasjonsfondene (aksjer og obligasjoner) i Norge og Sverige. Stillingen innebærer et betydelig ansvar, hvor kandidaten vil få stor mulighet til å sette sitt preg på forvaltningen.

Vi søker nå etter en porteføljeforvalter som skal arbeide med:

  • Forvaltning og delta i investeringsprosessene i avdelingen
  • Utvikling av investeringsprosessene og vedlikehold av forvaltningsplattform
  • Videreutvikle analyseverktøy og kvantitative modeller for investeringsbeslutningene

Hvem er du?

Har du stor interesse for finansmarkedene og god kommersiell forståelse kombinert med gode kommunikative evner både muntlig og skriftlig er dette være en spennende rolle for deg. Vi tror du vil kunne lykkes godt i denne stillingen hvis du er analytisk, nysgjerrig og initiativrik. I tillegg er det også viktig at du er løsningsorientert og har høy gjennomføringskraft. Evner du å jobbe strukturert og selvstendig, samtidig som du er en «team player» vil du kunne trives godt i denne stillingen.

Videre vil følgende kvalifikasjoner og erfaring være viktig for å lykkes i rollen:

  • Utdannelse på minimum universitets- og høyskolenivå, fortrinnsvis innenfor finans og økonomi (gjerne industriell økonomi)
  • Minimum 1-2 års erfaring innen rente- og kredittforvaltning, gjerne også aksjeforvaltning
  • Sterk interesse og erfaring innenfor modellering, derunder makroøkonomiske analyser
  • Erfaring med og god forståelse for programmeringsspråk, spesielt Python
  • Gjerne kunnskap om SimCorp Dimension og Bloomberg BQuant

Hvorfor velge Storebrand?

Du får jobbe i et anerkjent og spennende arbeidsmiljø i en av Nordens ledende kapitalforvaltnings-organisasjoner med engasjerte og erfarne kollegaer. Vi har et stort og meget sterkt fagmiljø innen kapitalforvaltning med samarbeid på tvers (aksjer, renter og kreditt, samt taktisk allokering). Vi holder til i moderne lokaler på Lysaker, sentralt plassert i nærheten av kollektivtransport, og med god kapasitet på sykkelparkering og garderober. Har du lyst til å trene i idrettshallen, på styrkerom eller i spinningsalen så har vi et mangfoldig aktivitetstilbud i Storebrand Arena. Vi har en svært god pensjonsavtale for alle ansatte, gode forsikringsordninger og i tillegg til mulighet for boliglån med gode renter. Vi er også opptatt av din helse og har gode avtaler hos blant annet lege, fysioterapeut, psykolog og tannlege.

Høres dette interessant ut, så ikke nøl med å legge inn en søknad.