Miljørådgiver

Miljørådgiver

Arbeidsgiver: OBOS

Stillingstittel: Miljørådgiver

Søknadsfrist: 22.05.2023


Spørsmål om stillingen?

Kontaktperson: Birgitte Molstad, Direktør Miljø

Telefon: 982 10 434


Miljørådgiver

Vil du være med å jobbe for et mer bærekraftig samfunn?

Å ta ansvar for miljø og klima er en av OBOS’ viktigste prioriteringer. Våre ambisjoner innen miljø og bærekraft favner bredt, fra klimagassreduksjon, sirkulærøkonomi, materialer, energi og naturmangfold til gode uterom og sosial bærekraft. Livet mellom husene skal være godt, ikke bare i dag, men også i fremtiden.

Nytenking, solid kunnskap og engasjement er en forutsetning for at vi skal kunne realisere våre miljømål. Vi har ambisjoner om å være ett skritt foran og å finne løsninger som er bærekraftige og lønnsomme over tid.

For å bli enda bedre på miljø og bærekraft i boligprosjekter ønsker vi å styrke vår kompetanse og ser etter en nysgjerrig og initiativrik miljørådgiver som skal delta i denne satsingen.

Vår nye miljørådgiver vil bidra i miljørelaterte problemstillinger på tvers av konsernets virksomhetsområder, med et særlig ansvar for å rådgi byggevirksomheten innen miljø- og klimaspørsmål knyttet til planlegging, konseptutvikling og gjennomføring av byggeprosjektene, samt rapportering. Vi kan love deg en variert og lærerik jobb der du vil få stor påvirkningskraft. Du blir en del av miljøteamet i OBOS som er et konsernovergripende team, vi jobber for hele konsernet og alle datterselskapene med miljøspørsmål. Du vil derfor få en bred kontaktflate, internt og eksternt. Vi ønsker oss en kollega som tar initiativ, liker å utfordre med nye ideer, og som brenner for å finne løsninger som utgjør en forskjell.

Vi holder til i sentralt i Oslo Sentrum på Hammersborg Torg, før vi flytter til nye, fantastiske lokaler på Ulven og Construction City i 2025.

Vil du vite litt mer om hva vi holder på med? https://www.obos.no/samfunnsansvar/gront-obos/

Stillingen er nyopprettet og vil rapportere til Direktør Miljø.

Vi håper at du kan bidra

 • til å implementere OBOS sin strategi og rutiner på miljø i prosjekter og være en rådgiver på miljø i tidlig utviklingsfase
 • i arbeidet med å videreutvikle strategi, mål og rutiner for miljø i boligprosjekter
 • til å samle erfaring om løsninger for/innen miljø for organisasjonen, og bidra til kompetansebygging internt
 • i overordnede analyser/utredninger/beregninger for konsernet
 • i miljørapportering for konsernet

I tillegg synes du det er spennende å holde deg oppdatert på markedsutviklingen, nye regelverk og initiativer.

Vi ser for oss at du har

 • minimum 3 års erfaring fra relevant miljøarbeid i byggeprosjekter herunder miljøledelse, prosessledelse, økologi/biologisk mangfold, klimagassregnskap, BREEAM- NOR (miljøsertifiseringer), mv.
 • høyere utdanning på master-nivå
 • kunnskap om prosesser, byggefaser, roller og ansvar i bygg- eller anleggsprosjekter
 • innsikt og interesse for nye miljøriktige teknologier

Du er trolig en person som

 • har stor gjennomføringskraft og arbeidskapasitet
 • er målrettet, jobber strukturert og er flink til å tenke helhetlig
 • setter deg inn i problemstillinger, forstår kundens behov og ser muligheter for kommersiell utvikling
 • trives med å være en selvstendig pådriver for stadig utvikling og forbedring
 • er god til å få ut det beste i andre, og kommuniserer godt med de rundt deg

Kjenner du deg igjen? Søk da vel! Vi gleder oss til å bli kjent med vår nye kollega.

Om arbeidsgiveren

OBOS er en av de største boligbyggerne i Norge og Sverige, og er den største i Norge. OBOS er en medlemsorganisasjon med 535 000 medlemmer i Norge og Sverige og overskuddet beholdes i virksomheten og benyttes til å oppfylle formålet, som er å tilby medlemmene bolig. Helt siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.
OBOS har over 2700 ansatte og driver utvikling, produksjon og salg av eiendom og bolig. Vi har i tillegg virksomhet innenfor eiendomsforvaltning, rådgivning, digitale tjenester, bankvirksomhet, eiendomsmegling, næringseiendom, samt aksjeinvesteringer innenfor sektorene bygg, eiendom og anlegg. OBOS skal bidra til et mer bærekraftig samfunn. Medlemmene har besluttet at inntil 10 prosent av overskuddet etter skatt skal benyttes til samfunnsnyttige tiltak. Hovedkontoret er i Oslo.