Group Financial Controller

Group Financial Controller

Arbeidsgiver: OBOS

Stillingstittel: Group Financial Controller

Søknadsfrist: 17.01.2023


Spørsmål om stillingen?

Kontaktperson: Britt-Hilde Moestue


Group Financial Controller

Group Financial Controller

Ønsker du å jobbe med konsernregnskap og konsolidering av Norges mest spennende eiendomskonsern?

Til OBOS søker vi en faglig sterk Group Financial Controller til en synlig og utadvendt rolle på konsernnivå, hvor ditt hovedansvar vil være konsernregnskap, konsolidering og IFRS-problemstillinger. Du vil også jobbe operativt med årsregnskap og utarbeidelse av konsernnoter, samt få en sentral rolle vedrørende konsolideringsverktøyet Cognos Controller. Du vil få en spennende og variert hverdag, komme tett inn på prosjektene våre i de ulike operasjonelle divisjonene, så vel som forretningsstøtte. Du inngår i et kompetent fagmiljø og vil få mange hyggelige og dyktige kollegaer du kan sparre med. Stillingen rapporterer til Regnskapsdirektør.

Har du sterk kompetanse fra konsernregnskap og IFRS, og ønsker en operativ og faglig rolle på konsernnivå innenfor eiendom, er dette en svært god mulighet. Vi ser etter deg som har et par års operativ erfaring fra tilsvarende rolle, fortrinnsvis innen eiendom, og som kommer fra Managernivå i revisjon eller tilsvarende. Stillingen gir gode personlige og faglige utviklingsmuligheter i et veldrevet konsern med et særdeles godt arbeidsmiljø. Arbeidssted vil være ved hovedkontoret på Hammersborg Torg i Oslo sentrum.

Arbeidsoppgaver

 • Konsolidering av konsernregnskapet til OBOS i henhold til IFRS
 • Løpende konsernrapportering med kvalitetssikring av datterselskapenes leveranser
 • Årsregnskap og kvartalsregnskap, inkludert ansvar for utarbeidelse av konsernnoter
 • Følge opp og være en faglig støtte for datterselskaper
 • Videreutvikle og effektivisere rutiner og prosesser
 • Administrator av konsolideringsverktøyet Cognos Controller
 • Prosjektdeltagelse og andre løpende leveranser

Dine kvalifikasjoner:

 • Høyere utdanning på masternivå innenfor økonomi/administrasjon, fortrinnsvis MRR
 • Minimum 5-6 års relevant erfaring fra tilsvarende arbeid og/eller revisjon på erfaren senior/managernivå
 • Praktisk erfaring med konsolidering og utarbeidelse av konsernregnskap
 • Solid kompetanse og interesse for konsernregnskap og IFRS
 • God systemforståelse og gode Excel-kunnskaper. Erfaring med Cognos Controller vil være en fordel
 • Det er i tillegg ønskelig med bransjekunnskap innenfor eiendom

Dine personlige egenskaper:
Vi ser etter en strukturert og proaktiv person med bred interesse for regnskapsfaget, spesielt innen konsolidering og konsernregnskap. Vi tror at du er proaktiv og selvstendig, samtidig som du verdsetter tett samarbeid og løpende kommunikasjon. Videre er du en samvittighetsfull person som liker å hjelpe andre og som leverer høy kvalitet til rett tid.

Om arbeidsgiveren

OBOS er en av de største boligbyggerne i Norge og Sverige, og er den største i Norge. Vi eies av våre over 535 000 medlemmer, og overskuddet beholdes i virksomheten og benyttes til å oppfylle formålet, som er å tilby medlemmene bolig. Helt siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

OBOS har over 2700 ansatte og driver utvikling, produksjon og salg av eiendom og bolig. Vi har i tillegg virksomhet innenfor eiendomsforvaltning, rådgivning, digitale tjenester, bankvirksomhet, eiendomsmegling, næringseiendom, samt aksjeinvesteringer innenfor sektorene bygg, eiendom og anlegg. OBOS skal bidra til et mer bærekraftig samfunn. Medlemmene har besluttet at inntil 10 prosent av overskuddet etter skatt skal benyttes til samfunnsnyttige tiltak. Hovedkontoret er i Oslo.