Energi- og miljørådgiver

Energi- og miljørådgiver

Arbeidsgiver: OBOS

Stillingstittel: Energi- og miljørådgiver

Søknadsfrist: 08.01.2023


Spørsmål om stillingen?

Kontaktperson: Morten Brustad Kjærland


Energi- og miljørådgiver

OBOS Prosjekt AS ved Energi- og miljø avdelingen i Oslo søker deg som har et sterkt ønske om å bidra til et kraftig klima-løft i borettslag og sameier.80 % av boligene vi kommer til å bo i 2050 er allerede bygget. Klimautfordringene må derfor løses ved riktig og bærekraftig vedlikehold og utvikling av eksisterende boligmasse. OBOS Prosjekt leder og deltar i prosjekter knyttet til energi- og miljøløsninger ved ombygging og rehabilitering av eksisterende boligbebyggelse og næringsbygg, samt ved planlegging og gjennomføring av nybygg.

I rollen som Energi- og miljørådgiver vil du ha en viktig rolle for at sameier og borettslag kan effektivisere energiforbruket i sine boliger. Du vil også bidra som miljørådgiver med miljøsertifisering inn mot alle nye boliger OBOS bygger.

Energi- og miljøavdelingen leverer tjenester både til nybygg og rehabilitering. Vi har store ambisjoner om å være best på bærekraft- og energispørsmål. Et ungt, sosialt og flerfaglig miljø med gode utviklingsmuligheter.

Arbeidsoppgaver

 • Utarbeidelse av forprosjekter, enøk-analyser og rådgivning knyttet til energikonverteringsprosjekter.
 • Energiberegninger, analyser, simuleringer, energimerking og energiregnskaper
 • Energikonvertering og effektivisering av vannbårne varmeanlegg og aktiv oppfølging av energiløsninger i nybyggprosjekter
 • Utarbeidelse av tilbudsforespørsler og fremforhandling av kontrakter på vegne av byggherrer
 • Prosjekt- og byggeledelse ved gjennomføring av prosjekter
 • Miljørådgivning og miljøsertifisering, samt vurdering av fremtidsrettede energisystemer

Dine kvalifikasjoner:

 • Sivilingeniør eller ingeniør med erfaring fra rådgivende ingeniør, entreprenør eller byggherreorganisasjon
 • Erfaring med vurdering og forbedring av eksisterende varme- og tappevannsystemer, samt eventuell erfaring med prosjektering
 • Kjennskap til lovverk, Byggdetaljer og relevante norske standarder for bransjen
 • Kompetanse og erfaring innen miljøsertifiseringer som BREEAM, LCC- og LCA-analyser, BIM eller ulike beregningsverktøy som IDA ICE, Simien og lignende.

Dine personlige egenskaper:

 • Selvstendig og engasjert med gode samarbeidsegenskaper
 • Liker en dynamisk hverdag
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk
 • Holde oversikt, organisere, drive prosesser og kommunisere krav og løsninger både overfor lekmann og profesjonelle aktører

Hva kan vi tilby deg?

Samfunnsengasjementet, og hjertet OBOS har for byene våre, er noe av det som gjør ansatte stolte av å jobbe her. I tillegg er vi opptatt av å skape en inkluderende kultur, både innad og utad, hvor alle skal føle seg velkommen og kunne være seg selv. Hos oss får du en jobb med mening!

I OBOS er det uante muligheter! OBOS er Norges største kompetansehus innen eiendom og vi er opptatt av at du skal få utvikle deg og oppfylle din karrieredrøm.
Vi kan tilby et inspirerende og innovativt miljø med høyt faglig nivå, gir deg gode muligheter til å forme din egen hverdag. Interessante og utviklende arbeidsoppgaver med rom for nytenking gjør det gøy å gå på jobb.

OBOS investerer i egne ansatte og har gode ordninger som blant annet fleksitid, sommertid, gode pensjons- og forsikringsordninger, samt firmahytter i inn- og utland.

OBOS Prosjekt AS er et heleid datterselskap av OBOS, med virkeområder innenfor rådgivning og prosjektadministrasjon i forbindelse med rehabilitering og nybygg av boliger og næringsbygg. Våre oppdragsgivere finner vi hovedsakelig innenfor selskaper tilknyttet OBOS-konsernet, samt hos offentlige og private byggherrer. OBOS Prosjekt AS har sentral godkjenning innen alle relevante ansvarsområder. Selskapet har hovedkontor i Oslo og kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Hamar, Tønsberg, Ålesund, Fredrikstad, og er med sine 100 ansatte et av de største i sitt slag i landet.

Nysgjerrig på hvordan det er å jobbe i OBOS? Lytt til podkasten «Work in…» https://nye.obos.no/dette-er-obos/jobb-i-obos/work-in-podcast/

Om arbeidsgiveren

OBOS er en av de største boligbyggerne i Norge og Sverige, og er den største i Norge. Vi eies av våre over 535 000 medlemmer, og overskuddet beholdes i virksomheten og benyttes til å oppfylle formålet, som er å tilby medlemmene bolig. Helt siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

OBOS har over 2700 ansatte og driver utvikling, produksjon og salg av eiendom og bolig. Vi har i tillegg virksomhet innenfor eiendomsforvaltning, rådgivning, digitale tjenester, bankvirksomhet, eiendomsmegling, næringseiendom, samt aksjeinvesteringer innenfor sektorene bygg, eiendom og anlegg. OBOS skal bidra til et mer bærekraftig samfunn. Medlemmene har besluttet at inntil 10 prosent av overskuddet etter skatt skal benyttes til samfunnsnyttige tiltak. Hovedkontoret er i Oslo.