Bærekraftsrådgiver

Bærekraftsrådgiver

Arbeidsgiver: OBOS

Stillingstittel: Bærekraftsrådgiver

Søknadsfrist: 08.01.2023


Spørsmål om stillingen?

Kontaktperson: Morten Brustad Kjærland


Bærekraftsrådgiver

OBOS Prosjekt AS ved Energi- og miljø avdelingen i Oslo søker deg som har et sterkt ønske om å bidra til et kraftig klima-løft i byggebransjen.

Energi- og miljøavdelingen i Oslo søker ny medarbeider. Du brenner for bærekraft og har noen års erfaring. Du kjenner godt til ulike miljøsertifiseringsmetoder for bygg og rapporter som utarbeides i forbindelse med disse. Alle OBOS-bygg har minimumskrav til miljø og bærekraft og det skal lages klimagassberegninger i alle prosjekter. Du vil forholde deg til profesjonelle byggherrer, entreprenører og rådgivere i flere ulike prosjekter.

OBOS Prosjekt har store ambisjoner og skal være eksperter på spørsmål som handler om bærekraft, miljø og energieffektiviserende tiltak for boliger. I tillegg skal vi ha et kompetansemiljø som er synlig ute i markedet og fagforum. Et ungt, sosialt og flerfaglig miljø med gode utviklingsmuligheter.

Arbeidsoppgaver:

 • Miljørådgivning i prosjektgjennomføring
 • Ansvar for miljøsertifisering (BREEAM, Futurebuilt, Svanemerke)
 • Vurdering av fremtidsrettede energisystemer
 • Gjennomføring av klimagassanalyser
 • Ombrukskartlegging av byggeprosjekter
 • LCC-analyser

Dine kvalifikasjoner:

 • Du har en relevant master eller bachelorgrad og kommer fortrinnsvis fra rådgiverbransjen.
 • Du har minst tre års relevant arbeidserfaring.
 • Du er faglig sterk og holder deg oppdatert på det som er nytt i bransjen.
 • Du er trygg og kan anbefale gode løsninger.
 • Du har god formidlingsevne, både muntlig og skriftlig.
 • Du er vant til å benytte og behersker digitale verktøy godt.

Dine personlige egenskaper:

 • Du er en relasjonsbygger og får raskt tillit hos både kunder og kollegaer.
 • Du trives i en utfordrende og variert hverdag.
 • Du er proaktiv og kjenner godt til prosesser i bransjen.
 • Du er nysgjerrig og elsker å lære.
 • Du har et stort ønske om å levere gode prosjekter.
 • Du liker å ha det gøy på jobb.

Hva kan vi tilby deg?

Samfunnsengasjementet, og hjertet OBOS har for byene våre, er noe av det som gjør ansatte stolte av å jobbe her. I tillegg er vi opptatt av å skape en inkluderende kultur, både innad og utad, hvor alle skal føle seg velkommen og kunne være seg selv. Hos oss får du en jobb med mening!

I OBOS er det uante muligheter! OBOS er Norges største kompetansehus innen eiendom og vi er opptatt av at du skal få utvikle deg og oppfylle din karrieredrøm.
Vi kan tilby et inspirerende og innovativt miljø med høyt faglig nivå, gir deg gode muligheter til å forme din egen hverdag. Interessante og utviklende arbeidsoppgaver med rom for nytenking gjør det gøy å gå på jobb.

OBOS investerer i egne ansatte og har gode ordninger som blant annet fleksitid, sommertid, gode pensjons- og forsikringsordninger, samt firmahytter i inn- og utland.

OBOS Prosjekt AS er et heleid datterselskap av OBOS, med virkeområder innenfor rådgivning og prosjektadministrasjon i forbindelse med rehabilitering og nybygg av boliger og næringsbygg. Våre oppdragsgivere finner vi hovedsakelig innenfor selskaper tilknyttet OBOS-konsernet, samt hos offentlige og private byggherrer. OBOS Prosjekt AS har sentral godkjenning innen alle relevante ansvarsområder. Selskapet har hovedkontor i Oslo og kontorer i Bergen, Trondheim, Stavanger, Hamar, Tønsberg, Ålesund, Fredrikstad, og er med sine 100 ansatte et av de største i sitt slag i landet.

Nysgjerrig på hvordan det er å jobbe i OBOS? Lytt til podkasten «Work in…» https://nye.obos.no/dette-er-obos/jobb-i-obos/work-in-podcast/

Om arbeidsgiveren

OBOS er en av de største boligbyggerne i Norge og Sverige, og er den største i Norge. Vi eies av våre over 535 000 medlemmer, og overskuddet beholdes i virksomheten og benyttes til å oppfylle formålet, som er å tilby medlemmene bolig. Helt siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

OBOS har over 2700 ansatte og driver utvikling, produksjon og salg av eiendom og bolig. Vi har i tillegg virksomhet innenfor eiendomsforvaltning, rådgivning, digitale tjenester, bankvirksomhet, eiendomsmegling, næringseiendom, samt aksjeinvesteringer innenfor sektorene bygg, eiendom og anlegg. OBOS skal bidra til et mer bærekraftig samfunn. Medlemmene har besluttet at inntil 10 prosent av overskuddet etter skatt skal benyttes til samfunnsnyttige tiltak. Hovedkontoret er i Oslo.