Rådgiver Energi og miljø

Rådgiver Energi og miljø

Arbeidsgiver: KLP Eiendom AS

Stillingstittel: Rådgiver Energi og miljø

Søknadsfrist: 19.02.2024


Spørsmål om stillingen?

Kontaktperson: Eivind Olav Husevåg

Telefon: 90 88 73 05


Rådgiver Energi og miljø

KLP Eiendom har et tydelig fokus på samfunnsansvar og bærekraft. Vi er stolte av å ha egne kunnskapsrike og dedikerte ansatte som utvikler, forvalter og drifter våre eiendommer. KLP jobber aktivt for å nå Parismålene og har som mål å begrense global oppvarming til 1,5 grader. En ambisiøs satsning på å redusere energibruken i vår bygningsmasse vil være sentralt for å oppnå dette målet.

Vi ser etter deg som har engasjement og kunnskap om energibruk i bygg, og som ønsker å jobbe sammen med oss for å videreutvikle og realisere energiambisjoner til KLP og kommune Norge. I rollen som rådgiver vil du ha en viktig funksjon i vårt arbeid med å bli Norges mest bærekraftige eiendomsselskap.

Krafttak er energirådgiving fra KLP mot norske kommuner og deres arbeid med energibesparende tiltak.

DU vil også ha en viktig funksjon i vårt arbeid med å redusere energibruken i kommune Norge. Du vil jobbe sammen med hyggelige og dyktige kolleger og få en variert og spennende arbeidshverdag med mulighet for å forme hvordan selskapet skal jobbe med energiledelse på veien mot et klimanøytralt samfunn.

Arbeidsoppgaver

  • Aktivt bidra i arbeidet med energiledelse i selskapets alle regioner
  • Krafttak: Identifisere lønnsomme energisparetiltak i kommune Norge i samarbeid med dyktige rådgivere
  • Identifisere lønnsomme energisparetiltak både på bygg- og porteføljenivå, utarbeide og følge opp energi- og miljøhandlingsplaner.
  • Gjennomføre tiltak i bygningsmassen for å redusere energibruken: kartlegging, tilbudsinnhenting, prosjektgjennomføring og evaluering.
  • Bistå med rådgiving, opplæring og fagstøtte til egen organisasjon og til KLP sine kunder og eiere.
  • Bidra med å utarbeide og implementere KLP Eiendoms bærekraftstrategi, samt omsette strategien til praktiske handlingsplaner på eiendommene
  • Rådgiver for ledelsen i spørsmål rundt energiledelse og budsjettering av tiltak

Vi ser for oss at du har relevant høyere utdannelse fra høyskole eller universitet. Stillingen egner seg for deg med noen års relevant erfaring som energi-/miljørådgiver eller VVS-rådgiver med erfaring innen energirådgiving. Stillingen er også egnet for deg som er nyutdannet innen energi og miljø, med interesse for eiendomsbransjen, bærekraft og energiøkonomisering.

Som person er du ryddig, organisert og ansvarsbevisst. Du liker utfordringer, samt å ta ansvar for oppgaver. Du trives med å jobbe i et høyt tempo og klarer å håndtere flere arbeidsoppgaver samtidig. Du er interessert i og har god tverrfaglig forståelse av tekniske anlegg i bygg knyttet til energibruk, automatikk/SD-anlegg og fornybar energiproduksjon. Det er også viktig at du har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne i norsk. Det må påregnes noe reisevirksomhet i stillingen.

Hva kan vi tilby deg?
Hos oss vil du få spennende utfordringer i et stort selskap i stadig utvikling. Vi har et godt arbeidsmiljø med kompetente og motiverte medarbeidere, og vi har gode pensjons- og velferdsordninger. Som ansatt i KLP vil du få tilgang til fine treningslokaler og KLPs feriehytter. Vi har også mulighet for hjemmekontor. KLP-huset ligger sentralt i Bjørvika rett ved Oslo S.

Er dette en stilling som vekker din interesse og som du tror du vil lykkes i? Da vil vi gjerne høre fra deg. Registrer din søknad og last opp cv, vitnemål og relevante attester innen 19. februar 2024.

Spørsmålom stillingen kan rettes til Eivind Husevåg.